Shortfillers

Van der Donk

De enige in Nederland ambachtelijk met de hand gemaakte sigaren komen uit Culemborg.

Sigarenfabriek Van der Donk blijft het handwerk trouw en blijft zich richten op hoogstaande en toonaangevende kwaliteit. Van der Donk sigaren zijn in verschillende fasen vervaardigd. Voor het binnengoed worden Braziel, Havana en Java tabakken verwerkt. Daarna wordt dit bosje voorzien van een Java omblad en vervolgens wordt het opgedekt met het exclusieve "sumatra" zandblad. Een waar genot voor de verwende roker. Enkele bekende sigarenrokers die genoten hebben van de Van der Donk sigaren zijn: Churchill, Tito, Soeharto en Wiegel. Ambassades en het Koninklijke Huis zijn dan ook welbekende klanten.

Naar boven

Puro d' arte

empty

Puro d' arte is een milde en karaktervolle smaakbeleving. Het binnengoed is een combinatie van fijne tabaksoorten, Tabak uit Brazilie voor de pittige smaak, de Columbiaanse tabak voor de zoetere tonen en een tabak uit Java voor de volle smaak. De hele serie bestaat uit zeven modellen van Mini Cigarillos tot Gran Corona.

Naar boven

P.G.C. Hajenius

Naast de Sumatra serie heeft Hajenius nog twee exclusieve series in hun assortiment. Dit zijn de
Grand Finale serie en de HBPR serie. De Sumatra serie bestaat uit een afgewogen melange die deze serie zijn aromatische zachtheid verleent.
De Grand Finale bestaat uit Havanna en Braziel tabak. Hierdoor krijgt deze sigaar een krachtige aroma en een zachte iets zoete smaak.
De HBPR serie is een longfiller gemaakt van tabak uit midden Amerika met een eerste klas Java dekblad.

Naar boven

De Olifant

Één van de oudste sigaren fabrieken uit Nederland ligt in Kampen. Hier worden sigaren voor de Olifant vervaardigd. Wat maakt een sigaar tot een goede sigaar? Uiteraard wordt de basis gelegd door het binnengoed en het Java-omblad, maar de finishing touch komt echt van het dekblad
Het binnengoed van de Olifant bestaat uit een melange van Braziel, Havanna en Java tabak, met een prachtig Sumatra deli dekblad. Het assortiment van de Olifant bestaat uit verschillende modellen, met allemaal hun eigen karakteristieke naam, zoals het Fantje ,Knakje, Matelief, Bolletje, Ivory etc.

Naar boven

De Hertogh

Sigaren van De Hertogh. Dit kleine merk maakt uitsluitend 1e klas kwaliteits sigaren Sigaren in verschillende formaten samengesteld uit verschillende melanges zoals dit alleen door de kleinere fabrikanten gedaan wordt. Een sigaartje met alleen Braziel binnegoed of uitsluitend Havana binnengoed. Ook worden de beste dekbladeren gebruikt om de sigaar hun allure te geven.

Naar boven

J. Cortés

Iedere sigaar bestaat uit drie basis elementen. Namelijk het binnengoed het omblad en het dekblad. Om te komen tot een hoge kwaliteit van een Cortés sigaar komen deze drie elementen van de meest tropishe plantages over de hele wereld. Regio's als Brazilië, Java, Sumatra, Nicaraque, Cuba en de Dominicaanse republiek leveren tabaksbladeren met een sterke en fijne smaak. Henry Masquelin is verantwoordelijk voor de selectie en het kopen van de premium bladeren. Zijn jarenlange inzicht geven dat de sigaren verzekerd zijn van een constante kwaliteit wat Cortés dan ook garandeerd.

Naar boven

Jacob van Meer

Tabak van een superieure kwaliteit.
Het Deli-zandblad uit Sumatra wordt met de grootste zorg geselecteerd en verleent de sigaar een geraffineerde, milde smaak.Het Besuki-omblad is afkomstig van Java en vormt een evenwichtig aromatisch duet met het dekblad. Het binnengoed tenslotte is een zorgvuldig samengestelde melange van tabak uit Cuba, Brazilie en Indonesie. De Jacob van Meer sigaren bestaan uiteraard voor 100% uit tabak.Met een sigaar van Jacob van Meer beleef je een intens moment, het heeft een smaakvolle elegantie en een avontuurlijke klasse.

Naar boven

Oud Kampen

Oud Kampen werd in 1977 opgericht als een kleine fabriek die zich uitsluitend bezig hield met het maken van een hoogwaardig kwaliteits product. Begin jaren 1900 brachten de Hollanders Indonesisch Sumatra tabak naar Europa. Sinds deze tijd zijn de sigaren uit Nederland de beste van de wereld. De kunst om Sumatra en Java tabak met ander bladgoed Havanna of Braziel te mixen wordt sinds generatie van vader op zoon doorgegeven. En heel belangrijk is en blijft het kostbare Sumatra Deli-zandblad, dat als dekblad voor de Sumatra Cum Laude zijn eigenzinnige bouquet geeft.

Naar boven

Huifkar

Huifkar is een Sumatra sigaar met als binnengoed de beste tabakken afkomstig uit Java, Havanna en Brazilië. Deze worden afgedekt met het aller fijnste zandblad. Het assortiment van de Huifkar sigaren bestaat uit tien modellen.

Naar boven

Balmoral

Smaak en rook - momenten verschillen. De Balmoral Sumatra selectie distangeerd zichzelf door het binnengoed. De perfect op elkaar afgestemde combinatie van binnengoed en omblad is typerend voor Balmoral. Alleen de beste tabak uit Java, Havanna en Brazilië zijn goed genoeg voor Balmoral. Het Sumatra zandblad is het kostbaartse blad. Het is uitermate zacht met een fijne structuur, ruikt zalig en heeft een licht bruine kleur. Het omblad wat gebruikt wordt in de Balmoral serie groeit in de regio van Medan in noord-oost Sumatra in Indonesië.

Naar boven

Balmoral Dominican Selectie

Voor deze sigaren selecteerd Balmoral de tabak van uitstekende kwaliteit. De mix van verschillende Caribische tabakken geeft Balmoral Dominican Selectie hun specifieke smaak. Dit is gecombineerd met een Dominicaanse inleg en een Ecuador omblad. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Balmoral Dominican selectie je een rook sensatie geeft wat lijkt op een longfiller, maar het blijft een op de machine gemaakte shortfiller.

Naar boven

Agio

Tijdens de negentiende eeuw , verspreide de sigaarproductie zich over het hele land. kleine bedrijfjes,en langzaam maar zeker ontstonden er ook grotere bedrijven. Met name in de provincie van brabant.In eerste instantie waren de zogenaamde thuiswerkers verantwoordelijk voor het grootste deel van de productie. Later werden er professionele bedrijven opgezet, zoals Agio Cigar Company, die en van de grootste exporteurs van sigaren is in het westen van europa.

Naar boven

Justus van Maurik

Justus van Maurik behoort tot de Hollandse sigaar die vervaardigd werd in 1974 in Amsterdam. De sigaren staan bekend om hun kwaliteit. De sigaar heeft een specifiek aroma en wordt opgedekt met een Sumatra Deli zandblad. Door meerdere soorten tabak als binnengoed te gebruiken ontstaat de milde smaak en karakter die kenmerkend is voor de sigaren van Justus van Maurik.

Naar boven

Panter

Zorgvuldig gekooid in eye-catching kisten, de sigaren Panter vallen onder de best verkopende en meest populaire sigaren ter wereld. Panter specialiseert zich in de kleinere maat sigaren, die hoogst door de moderne, self-confident sigarenroker worden gewaardeerd. In deze exclusieve kist zult u 3 verschillende Panter sigaren vinden die door hun licht gekleurde omslag en milde smaak worden gekenmerkt.

Naar boven

La Paz

La Paz Wilde sigaren hebben een onderscheidend bevederd einde, een uniek kenmerk dat niet alleen zijn wilde teken openbaart, maar verzekeren ook dat het volledige, rijke aroma is vrijgegeven het moment u hem aansteekt.

La Paz Wilde sigaren durven de binnenkant naar buiten te halen. Het wilde einde openbaart 100% pure tabak. Dat is de taal van natuur. Zo zouden sigaren moeten zijn en niet minder. Omdat degenen die van echte sigaren houden verschillend zijn van andere sigarenrokers. Gemaakt voor de man die weet waar hij van houdt van en hoe het kan krijgen. De ultieme rook ervaring.

Naar boven

Vantas

In 1983 zijn de Vantas sigaren ge´ntroduceerd op de Nederlandse markt. De Vantas sigaren worden gekenmerkt door het unieke Deli-zand dekblad, Java omblad en een binnenwerk bestaande uit o.a. Vorstenlanden, Besuki, Brasil en Havanna tabakken.

Naar boven

  Welkom | Contact | Lokatie
Designed by: BiB Design
K.B.O 10.1994 stb 720 roken brengt de gezondheid schade toe