Longfillers

La Traviata

Het Colorada-bruine dekblad uit Ecuador verwent zowel het zicht als de neus, met lichte tonen van peper en leer. Vanaf de eerste trek vervult de mond zich met een pittige, rijke textuur van fluweelachtige rook.Het smaakpallet is medium- tot full bodied, met een intens maar rond karakter. Smaken van ceder, anijs en zwarte peper komen lichtjes naar boven en evalueren naar een weelderige en romige afdronk. La Traviata is te verkrijgen in 3 modellen de Animado, Favorito en Divino met een goede prijs kwaliteit verhouding.

Naar boven

Macanudo

Macanudo wordt vandaag de dag volledig gemaakt in de Dominicaanse republiek. Iedere Macanudo cafe is opgedekt met een Connecticut shade {schaduw geteeld) dekblad, met daaronder een smaakvolle melange van Dominicaanse en Mexicaanse tabak en een omblad dat gegroeid wordt in de vruchtbare streek rond San Andres Tuxtla in Mexico.

Macanodo Maduro

De sigaren uit de Macanudo Maduro serie worden vervaardigd in de Dominicaanse republiek, met de mooiste Connecticut broadleaf dekbladen. Door dit olieachtige, smaakvolle dekblad van topkwaliteit is de Macanudo Maduro serie exceptioneel. De Macanudo Maduro biedt een rustige, rijke smaak welke hangt naar momenten van smaakvolle ontspanning.

Naar boven

Griffin

De Griffin is een superieure kwaliteit sigaar uit de Dominicaanse Republiek. De tabaksplanten worden al vele jaren geoogst in de Cibao-Vallei. Met de hand worden drie verschillende tabakssoorten gerold tot prachtige en milde longfiller sigaren.

Naar boven

Don Digo

Deze handgemaakte longfiller uit de Dominicaanse Republiek heeft een Connecticut schaduw wrapper met een Dominicaans omblad. Dit geeft deze sigaar een milde tot medium sterke smaak.

Naar boven

Puro doro

In deze longfiller wordt uitsluitend Dominicaanse tabak verwerkt.Het unieke dekblad Yamasa is speciaal ontwikkeld voor de Puro Dre serie. Na enkele jaren van drogen, fermentatie en opslag krijgt het dekblad een donker bruine kleur, een olieachtige glans en de specifieke aromatische smaak. Het Yamasa dekblad gecombineerd met het Dominicaanse binnengoed geeft deze longfiller een blend met tonen van koffie en specerijen. De Puro Dre is verkrijgbaar in vier modellen. Notabelen, Magnificos, Deliciosos en Sublimes.

Naar boven

Arturo Fuente

Info volgt later

Naar boven

Private Stock

Info volgt later

Naar boven

El Credito

El Credito is een sigaar met een sterke smaak met complexe en rijke aromas. gemelangeerd door Ernesto- een echte kenner met een deskundig smaakgevoel is El Credito een uitstekend alternatief voor Havannas. Het is zeker geen sigaar voor de beginnende sigarenroker. De Maduro variant heeft een zachte zoettoon welke toegewezen kan worden aan het Connecticut broadleaf dekblad. Een sigaar voor de liefhebber die op zoek is naar het ultieme in smaakbeleving. Een garantie voor een kruidig en rijk rookmoment.

El Credito serie R

De volle en krachtige smaak komt voor uit het gebruik van een melange van Dominicaanse en Nicaraguaanse tabakken een voortreffelijk Nicaraguaans omblad en een wonderlijk gerijpt en extra smaakvol dekblad uit Ecuador. Het resultaat is een rijke, volle en krachtige sigaar die door weinig andere sigaren gevenaard kan worden. De sigaren van El Credito serie R zijn ontwikkeld voor de ervaren sigarenroker die op zoek is naar het ultieme rookgenot, en staan garant voor een rijke, krachtige en volle smaak.

Naar boven

Cao

Perfect gerijpt mochten de mooie zoet-kruidige dekbladen uit Brazilie een verbintenis aangaan met een rijk, maar zacht Nicaraguaans binnengoed.

Naar boven

Oliva

Oliva begon voor het eerst tabak te kweken in 1886, door toewijding en doorzettingsvermogen groeit de verkoop en belangstelling voor deze sigaren. Door de jaren heen zijn er nieuwe blends uitgekomen die een hoge waardering kregen in het sigaren magazine Cigar Aficionado. De serie O is een Nicaraguaanse Puro. Deze Puro is gemaakt door gebruik te maken van de oude Cubaanse traditie om hetzelfde Habano zaad in verschillende provincies of regionen te telen om zo een erg typische mix/blend te krijgen die zich onderscheid van andere tabak. De Oliva O sigaar blend is gemaakt van tabak uit de Esteli, Condega en Jalapa Vallei, regionen van Nicaragua. De Oliva serie V is een volle complexe sigaar. Maar in zijn complexiteit weet deze sigaar een zachtheid te behouden die men niet veel tegenkomt. Er wordt gebruik gemaakt van een Habano Sun Grown dekblad en een Nicaraguaanse binder en een speciaal gefermenteerde Jalapa Valley Ligero filler. De Oliva serie O bevat de smaak van kruiden, koffie en pure chocolade.

Naar boven

Nub

De Amerikaan Sam Leccia ontwikkelde in samenwerking met Jose Oliva medio 2007 een opvallende longfiller. De Nub modellen zijn niet langer dan 4 inch en even dik als een mooie robusto. De Oliva familie waren sceptisch over het idee, maar na talloze monsters ontwikkeld en gerookt te hebben zijn ze met de productie gestart. De Nub sigaren zijn verkrijgbaar met een binnengoed en een dekblad uit Kameroen dit geeft de sigaar een mooie bruine kleur met een rijke en krachtige smaak. De Nub Connecticut. Dit dekblad staat bekend om zijn milde en zachte smaak en geeft de sigaar een crme achtige aroma. Voor de Nub habano wordt de Habano wrapper gebruikt welke geteeld is in Nicaragua, door dit dekblad ontstaat een robuust full-bodied sigaar.

Naar boven

Flor de Copan

Dit zijn longfiller sigaren uit Honduras met een medium-sterke smaak. Flor de Copan worden geproduceerd in Santa Rosa de Copan. Een aantal modellen zijn voorzien van een cederhouten omhulsel.

Naar boven

Don Tomas

De sigaren van Don Tomas zijn altijd perfect gerold en branden volmaakt. Rijk en smaakvol, een grote voorraad van goed gerijpte tabakken verbouwd in Centraal - Amerika en de verrukkelijke samenstelling zijn de karakteristieken die de sigaren van Don Tomas elke keer weer tot een consistente ervaring maken.

Naar boven

Dunhill

Het was 1935 toen Dunhill begon met het creren van zijn eigen sigaren in Cuba

Gedurende decennia's heeft Dunhill gebruik gemaakt van hun expertises om zo 's werelds beste tabakken te vinden voor hun sigaren, van Cuba, de Dominicaanse republiek en tenslotte in Nicuraqua. De verbintenis met Nicuraqua heeft als resultaat een perfecte sigaar met een volle aardse smaak, een genot voor elke sigaren liefhebber.

Het ontwikkelen van een goede sigaar vergt passie en vaardigheid. Dit is de garantie voor een perfecte smaak van een Dunhill sigaar. De superieure, diepe en rijke smaak zijn zeer kenmerkend voor Dunhill. U kunt hiervan genieten tijdens het roken van n van onze 6 modellen namelijk:

petit corona robusto
corona
torpedo
toro
churchill

Naar boven

Cohiba

De wereld van de ervaren rokers werd op een dag in 1966 verrast door de cohiba-sigaar. Na zijn registratie in 1969, kreeg de naam van dit merk al zeer snel bekendheid. Wanneer de cohiba in 1982 uiteindelijk op de markt werd gebracht, was deze tabak over de hele wereld al het meest in trek.
De naam van dit merk is al zeer oud: de eerste bewoners van Cuba noemden "cohiba" het eenvoudig rolletje bladeren van de nachtschade die zij rookten. Bij het vervaardigen van de cohiba-sigaar wordt een zeer bijzondere tabakssoort gebruikt, die slechts volop groeit in bepaalde uitgelezen tabaksplantages, in het gebied Vuelta Abajo van de provincie Pinar del Río.

Naar boven

Montecristo

Dit merk werd in 1935 door de H. Upmann-fabriek op de markt gebracht. Aanvankelijk bestond het montecristo-assortiment slechts uit vijf modellen die elk een nummer droegen in plaats van een naam. De andere formaten deden hun intrede in het begin van de jaren zeventig. De rokers waren zodanig bekoord door de kenmerkende smaak van de montecristo dat deze sigaar ruim twee decennia de grootste populariteit onder de havanna's heeft genoten.

Naar boven

Upman

Op 15 oktober 1844 kwamen voor het eerst berichten binnen over een van de meest vermaarde havanna's aller tijden, waarvan de faam ruimschoots alle verwachtingen van zijn producenten, de gebroeders Hermann y August Upmann, heeft overtroffen.
Dit merk is erg in trek bij rokers die houden van zeer zware tabak. Het dekblad, dat rijper is dan bij andere merken, zorgt voor een intensere smaak en aroma, die zich als ietsje zoet-scherp onderscheiden. In de vorige eeuw kenden deze sigaren een hoge bloei in Duitsland waar ze werden geserveerd op zilveren schotels. Tegenwoordig behoort dit merk echter tot één van de meest gewaardeerde havanna's in Groot-Brittannië.

Naar boven

Romeo y Julieta

De Romeo y Julieta, in 1875 door Alvarez y García gecreëerd, begon tot ontwikkeling te komen in 1903 toen dit merk werd aangekocht door "Pepín" Fernández Rodríguez. Deze havanna biedt een ruime waaier aan mogelijkheden, met formaten die halfzwaar tot zwaar zijn. Met deze havanna's beleeft de roker het summum van genot, een verrukkelijk en bijzonder aroma en een smaak die voldoening geeft.

Naar boven

San Cristobal

Naar boven

Partagas

In 1845 opende Jaime Partagas voor het eerst de deuren van deze beroemde fabriek, gevestigd in de Calle Industria 520, in Havanna.
Een partagas-sigaar staat buiten alle twijfel, maar let op voor namaaksigaren. De 8-9-8 is wellicht zijn befaamdste sigaar. Alle partagas-modellen zijn te herkennen aan hun aroma en hun halfzware tot zware smaak.

Naar boven

Hoyo de Monterry

In het dorp San Juan y Martínez, in de streek Vuelta Abajo, bevindt zich een hek met het opschrift "Hoyo de Monterrey, José Gener, 1860", wat erop wijst dat de heer Gener tabaksplanter was vóór hij in 1865 zijn merk oprichtte. Ook al behoudt dit merk zijn traditionele prestaties, het heeft grondige wijzigingen ondergaan. De beste tabaksoorten van de nieuwe generatie, met een grotere souplesse, een grote trek en een uitstekende brand, met het juiste aroma en een volle smaak, waarbij het binnengoed niet te veel lichte tabak bevat, komen van de Hoyo de Monterrey. Nagenoeg alle modellen worden verpakt in speciale kisten, over het algemeen met schuifdeksel.

Naar boven

Quintero

Deze havanna is één van de weinige merken die zijn oorsprong niet in de Cubaanse hoofdstad vindt. Dit merk werd immers tussen 1924 en 1940, door Agustín Quintero geregistreerd in Cienfuegos, een van de welvarendste en prachtigste havensteden van de zuidkust. Hij selecteerde zelf in de beste oogsten van de tabaksplantages van het gebied Remedios, in het centrum van het land.
Quintero is ongetwijfeld een jonge maar zeer concurrerende havanna.

Naar boven

Davidoff

Davidoff kent zowel short- als longfillersigaren. De shortfillers worden door de fabrikanten gemaakt en kenmerken zich door een dekblad van Sumatra zandblad. Dit dekblad wordt door kenners beschouwd als het beste dekblad voor een shortfillersigaar.
Alle Davidoff longfiller sigaren worden geheel met de hand gerold door zeer ervaren sigarenrollers in de eigen fabriek in de Dominicaanse Republiek. De tabakken die verwerkt worden zijn afkomstig van eigen plantages. Na een dubbele fermentatie worden de tabakken nog minimaal vier jaar opgeslagen om zodoende een eventuele zwakke oogst op te kunnen vangen, waardoor de constante kwaliteit gegarandeerd is.Davidoff sigaren kennen verschillende smaaklijnen en modellen:

1. De light-aromatic lijn: Modellen: Davidoff no. 1,2,3 en Ambassadrice
2. De Grand Cru lijn: Modellen: Grand Cru no. 1 t/m 5
3. De Mille lijn: Modellen: Davidoff 1000 t/m 4000
4. Davidoff Special lijn: Modellen: Special C, T en Short T, R en Double R, Short Perfecto
5. Davidoff Aniversario lijn: Forse modellen met een uigesproken karakter bestemd voor de echte kenner.

Naar boven

Cuesta Rey

Sinds hebben 1844 cuesta-Rey sigaren sigarenrokers tevredengesteld die naar een vlotte en mellow het roken ervaring streven. Cuesta-Rey zijn de sigaren met de hand gemaakt in de Dominicaanse Republiek door de wereld beroemde Tabacalera A. Fuente. Als alle sigaren Fuente, trek van een cuesta-Rey is vrij en gemakkelijk, en de algemene bouw is prachtig.

Cuesta-Rey zijn de sigaren nu beschikbaar in drie Natuurlijke omslagen -, Maduro en Sungrown. De gouden bruine, natuurlijke gekweekte omslag van Connecticut schaduw heeft een lichte en mellow smaak. De donkere bruine omslag Maduro heeft een lichtjes zoeter en robuuster aroma. De omslag van centro-Fino Sungrown heeft een volledig-gebouwde smaak met een aanraking van kruid op het gehemelte. Neem zo uw oogst en wat u kiest, zullen uw tastebuds u danken.

Naar boven

Leon Jimenes

León Jimenes draagt een traditie daterend terug naar 1903 toen Eduardo León Jimenes de sigarenfabriek "Aurora van La" in de Dominicaanse Republiek vestigde. Vandaag, een bijna later eeuw, wordt deze traditie gehandhaafd dankzij de toewijding van zijn familie en het vakmanschap van deskundige artisans. De vlotte Connecticut schaduw-gekweekte omslagbladeren en de milde Dominicaanse vullers leiden tot goed evenwichtig, mild aan middelgroot-gebouwd aroma. Ervaring voor zich waarom León Jimenes en Aurora van La de sigaren aantal één verkopende sigaren in de Dominicaanse Republiek zijn.

Naar boven

  Welkom | Contact | Lokatie
Designed by: BiB Design
K.B.O 10.1994 stb 720 roken brengt de gezondheid schade toe